Hur har coronaviruset påverkat människor och djur?

Vi har sagt det förut, och vi säger det igen, det här är konstiga tider vi lever i. Många av oss har aldrig upplevt något sådant här tidigare och situationen tvingar oss att ändra vårt dagliga liv på både stora och små sätt. Vissa ändringar är inte så viktiga, att vi exempelvis inte vill eller kan gå till frisören är obetydligt för många, men det finns många större förändringar som att vissa inte kan lämna sina hem. Det här är ett stort problem i många länder såsom England där mängden våld i hemmet har ökat. I England har dem dock valt en mycket mer restriktiv väg än vi har gjort i Sverige, men det betyder inte att det inte händer sådana saker i Sverige också, vilket har lett till att antalet som vill ha rättshjälp med vårdnadstvist ökar. Det är såklart synd, men kanske för det bästa för dem personerna, men vilka andra förändringar sker som kanske till och med är positiva?

Vattnet i Venedig är renare än någonsin i många människors minne: En oväntad effekt på miljön från coronavirus har setts i Venedig. Med antalet turister som avlivats på grund av viruset är vattnen i Venedigs kanaler renare än de har varit sen turister började besöka staden, så rent faktiskt att fisk återigen kan ses i kanalerna. Men vi måste meddela att det är en myt som har motbevisats att det har simmat delfiner i kanalerna. 

Utrotningshotade sköldpaddor i Indien börjar frodas: Indien, som många andra länder, har valt att sätta nästan hela landet i karantän. Detta har lett till att den utrotningshotade havssköldpaddor arten “Olive Ridley” har kunnat komma i land och lägga sina 60 miljoner ägg, så om vi har tur så kanske vi kan plocka bort den arten från utrotningshotade listan

Comments

Comments are closed.