Rasta hunden när det är förbjudet att ta promenader i Frankrike?

Välkommen till våran sida! Det här är våran första artikel, och vi önskar att den kunde vara skriven under bättre omständigheter och med ett roligt ämne, men i den här konstiga världen som vi nu lever i så är det såhär vi måste göra. Och det är inte bara dåligt, om det inte var för Corona så hade vi inte startat den här hemsidan. 

Med det sagt så kommer dem första artiklarna handla mycket om hur Coronaviruset påverkar det dagliga livet för människor runt om i världen, och vi kommer även fokusera på att visa hur djur reagerar på det som händer i världen just nu och hur du som djurägare ska handskas med det. I våran första artikel så kommer vi prata om en annan artikel som vi nyligen såg där dem har infört ett utegångsförbudet i frankrike. Och eftersom att vi är djurälskare så tänkte vi såklart, hur gör man då när man ska rasta hunden? 

Den franska regeringens beskrivning lyder något i den här stilen “stanna hemma”. Det här låter som att det är väldigt svart på vitt, det borde inte finnas någon chans att man kan misstolka det här, men tyvärr så gjorde den franska regeringen misstaget att inte vara tydliga med vad dem menar. Det är sant att alla som kan ska stanna hemma, och om man inte en bra anledning att vara ute så kan man få väldigt höga böter. Men det finns fortfarande anledningar som gör att man få gå ut, här tar vi upp några av dem. 

Handla livsviktiga produkter

Det här är ganska självklart, man måste få gå ut för att handla mat som eller mediciner som krävs för att man ska kunna överleva. Ingen skulle vinna på att tvinga befolkningen att vara inne för att skydda dem mot ett virus bara för att låta dem svälta ihjäl istället.

Gå till doktorn

Om du känner dig allvarligt sjuk så bör då gå till doktorn, även om det är något som du känner att det kan vänta så är det åtminstone bra att ringa 1177 för att få expertrådgivning, väntetiderna ligger nu också på bara runt 3 minuter, så du kommer inte att hamna i en stor telefonkö. Största risken med Corona är för många människor inte att dem blir sjuka, det är istället att dem inte söker vård för andra sjukdomar som hjärt och kärlsjukdomar.

Träna

Fysisk aktivitet stärker immunförsvaret och psyket, vilket gör det lättare att följa regeringens råd om att stanna hemma. Därför har du tillåtelse att gå ut för att genomföra en fysisk aktivitet en gång om dagen.

Gå ut med ditt djur

Den sista anledningen som vi kommer ta upp om varför du får gå ut är att du ska få rasta hunden eller något annat djur som du har. Det känns som en självklar sak som man bör få göra, men det är bättre att vara säker och inte riskera böter. Så nu vet ni några av sakerna som ni får göra, så om ni sitter fast i Frankrike så hoppas jag eran karantän blir lite mer uthärdlig.